'3'ten fazla tecavüzü ben üstlenirim'

Asya ülkesi Filipinler'de IŞİD bağlantılı militanlara karşı sıkıyönetim ilan eden Devlet Başkanı Duterte'den, olası ihlal eleştirilerine karşı cinsiyetçi savunma: Eğer biri üçten fazla kadına tecavüz ederse suçu şahsen üstlenirim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, IŞİD bağlantılı militanlara karşı sıkıyönetim ilan ettiği için gelen eleştirilere yanıtında yine bir 'pot' kırdı. Duterte, askerlerin ihlallerde bulunmayacağını savunurken "Eğer biri üçten fazla kadına tecavüz ederse suçu şahsen üstlenirim" dedi.

Sivri dili ve küfür içeren açıklamalarıyla tanınan Filipinler Devlet Başkanı, sıkıyönetim ilan edilen Mindanao adasında askerlere yaptığı konuşmada, olası ihlallerden kendisinden sorumlu olduğunu söylemeye çalışırken şu ifadeleri kullandı: "Siz düşerseniz ben de düşerim. Bu sıkıyönetim, sonuçları ve etkileri konusundaki tek sorumlu ben olacağım. Siz işinize bakın, gerisini ben hallederim. İhlaller olursa kendimi hapse atacağım. Eğer üç kişiye tecavüz ederseniz, itirafta bulunur ve ben üstlenirim."

Duterte'nin bu sözleri 'şaka' olarak kullandığı belirtilse de bu, tecavüz hakkındaki ilk 'şakası' değil. Filipinler Devlet Başkanı, geçen yıl bir hapishane isyanında öldürülen ve mahkumların sırayla tecavüzüne uğrayan Avustralyalı misyoner bir kadının 'güzel' olduğunu ve kendisinin de sıraya gireceğini söylemişti. Duterte tepkiler üzerine kadınları incitmek istemediğini söyleyerek özür dilemişti. (Dış Haberler)

'IŞİD'le doğrudan görüşeceğim''IŞİD'le doğrudan görüşeceğim'