Akdeniz'de 2 bin 300 göçmen kurtarıldı

İtalya sahillerinde 2 bin 300 göçmen kurtarıldı. Yaz ayları mülteciler ve uluslararası kuruluşlar için zorlu geçiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İtalya sahil güvenliğine ait kurtarma ekipleri Akdeniz'in merkezinde yaklaşık 2 bin 300 göçmeni plastik botlardan ve ahşap gemilerden kurtardı. Sahi güvenlik denizden iki tane de cenaze çıkardığını açıkladı.

Yaz mevsimi yaklaştıkçariskli bir şekilde Avrupa'ya giriş yapmaya çalışan göçmen sayısı da artıyor. Özellikle Libya'da devlet otoritesi zayıf olduğu için insan kaçakçıları rahatlıkla faaliyet yürütüyorlar. Son iki gün içind teknelerden 4 binden fazla göçmen çıkarıldı.Son sekiz gün içinde de 9 bin mülteci kurtarıldı. Bu yıl denizden kurtarılıp getirilen göçmen sayısı 50 bini geçti. 2016 yılıyla kıyaslandığında yüzde 46 daha fazla göçmen kurtarıldı. 1300'den fazla mülteci de sınırı geçmeye çalışırken hayatını kaybetti. Bugün toplanan G 7 zirvesinin konularından biri de Libya'nın istikrara kavuşturulması ve Afrika'nın kalkınmasıydı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF)  adına İtalya'da görev yapan doktorlardan biri olan Pietro Bartolo, G 7'ye krizle ilgili somut adımlar atma çağrısında bulundu. Bartolo, "Sicilya'da toplanacak G 7 liderlerine Bu önlenebilir, korkunç cinayetleri durdurmaları için çağrıda bulundu. Bartolo'nun çağrısı UNICEF tarafından da paylaşıldı. (Reuters)