Kanadalı YPG'linin cenazesi 5 ay sonra alındı

IŞİD'e karşı savaşırken hayatını kaybeden Kanadalı Nazzareno Tassone'un cenazesine ulaşıldı. Beş ay önce hayatına kaybeden Tassone'un cenazesi ailesine gönderilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'nin Rakka kentine yönelik düzenlenen operasyonda 21 Aralık'ta çatışmada ölen Kanadalı YPG'li Nazzareno Tassone'nun cenazesinin yaklaşık 5 ay sonra IŞİD'den alınarak ailesine gönderilmesi için hazırlıklar yapıldığı belirtildi.

Suriye'de IŞİD'in merkez olarak kullandığı Rakka'ya yönelik koalisyon güçlerinin hava desteği ile süren operasyonda, 21 Aralık 2016 tarihinde Batı Caber köyünde çıkan çatışmada, İngiltere vatandaşı YPG'li Ryan Lock ile birlikte yaşamını yitiren Kanada uyruklu Nazzareno Antonio Tassone'nin cenazesinin 5 ay sonra IŞİD'den alındığı belirtildi. Kürt internet sitelerinde ve Kanada Hükümetinin Tassone'nin cenazesinin ailesine teslim edilmesi için kurulan sosyal medya hesaplarında yer alan haberlere göre, Tassane'nin cenazesinin ailesine gönderilmesi için çalışmaların başladığı belirtildi.

Kanadalı YPG'li Nazzareno Tassone'nun cenazesinin 5 ay sonra IŞİD'den nasıl alındığına dair ayrıntılı bilgi verilmezken, IŞİD'in çatışmalarda öldürdüğü yabancıların cenazelerini propaganda ve takaslarda kullanmak için kaçırdığı, bunun da aynı şekilde olmuş olabileceği belirtildi. (DİYARBAKIR | DHA)

Yirmi yaşındaki İngiliz YPG'li Rakka kırsalında öldürüldüYirmi yaşındaki İngiliz YPG'li Rakka kırsalında öldürüldü