IŞİD'in YPG'ye teslim şartı

IŞİD'in Suriye'deki stratejik Tabka kentinden bir anlaşma karşılığında çekildiği açıklandı. Pentagon, sivillerin ve Tabka barajının korunması için ana omurgasını YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri ile IŞİD arasında anlaşma yapıldığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ana omurgasını YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) stratejik Tabka kentini ele geçirmesine ilişkin Pentagon açıklamasında, IŞİD'in Tabka'dan bir anlaşma kapsamında çekildiği duyuruldu. Açıklamada, "SDG, masum sivilleri ve yüz binlerce Suriyelinin su, tarım ve elektrik için muhtaç olduğu Tabka Barajı'nın altyapısını korumak adına IŞİD'in kenti teslim etmesini kabul etti" denildi.

Pentagon açıklamasına göre, 70 IŞİD'ciyle yapılan anlaşma çerçevesinde militanlar baraj çevresine yerleştirdikleri patlayıcıları kaldırdı, bütün ağır silahlarını teslim etti ve Tabka kentinde kalan bütün savaşçılarını da geri çekti. Açıklamada IŞİD'e karşılığında ne verildiği belirtilmezken, anlaşma yapılan militanların sağ bırakıldığı sanılıyor. Pentagon sözcüsü Jeff Davis ise koalisyon uçaklarının kaçan savaşçıları sivillere zarar vermeyecek şekilde hedef aldığını belirtti. Rakka operasyonu açısından kilit önem taşıyan stratejik Tabka kenti, Suriye'nin en büyük barajına ev sahipliği yapıyor.

Beşar Esad yönetimi, bugüne dek toprak kontrolü ve petrol konusunda IŞİD'le bir dizi anlaşma yapmakla suçlanmıştı. ABD destekli güçlerin benzer bir anlaşma yaptığının kabul etmesi bir ilk teşkil ediyor. (Dış Haberler)

Etiketler IŞİD YPG tabka