'Erdoğan ve Putin askeri, teknik işbirliğini görüşecek'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın bir araya gelecek. Putin'in sözcüsü Dmitri Peskov, "Askeri teknik işbirliği detaylı biçimde görüşülecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı görüşme hakkında bilgi verdi. Peskov iki liderin, askeri ve teknik işbirliğini ele alacağını söyledi.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yarın Soçi'ye Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geliyor. Çok önemli bir görüşme gerçekleşecek" dedi.

Görüşmede Suriye'deki gelişmelerinde gündeme geleceğini kaydeden Peskov, "Türk tarafı Suriye sorununu ve askeri, teknik işbirliği dahil olmak üzere ikili işbirliğini görüşmek istediğini dile getirdi. Aynı zamanda diğer uluslararası ve bölgesel konularda da fikir alışverişi yapılacak" diye konuştu.

Gazetecilerin "S-400 sistemlerinin sevkiyatı ve Türkiye için kredi konularına değinilecek mi?" sorusu üzerine Peskov, "Askeri teknik işbirliği detaylı biçimde görüşülecek" cevabını verdi. (DHA)