Merkel'den Türkiye'ye AGİT çağrısı

Almanya Başbakanı Merkel'den Türkiye'ye referandum uyarısı: Türkiye AGİT raporuna ve eleştirel gözlemlere cevap vermeli.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye-AB ilişkilerini ve referandumun 'adil olmadığı' tespitinde bulunan AGİT raporunu değerlendirdi. Alman Federal Meclisi'nde konuşan Merkel, Türkiye'nin rapora ve eleştirilere 'cevap vermesi' gerektiğini söyledi.

Merkel, "Son haftalardaki gelişmeler Almanya ve AB'nin Türkiye ile ilişkileri üzerinde ağır bir etki yarattı" deyip, şu yorumu yaptı: "AB, Türkiye'nin AGİT raporuna ne tepki verdiğini yakından izleyecek. Türkiye bu rapora ve eleştirel gözlemlere cevap vermeli."

Almanya Başbakanı, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin Türkiye'yi insan hakları ve demokrasi gerekçesiyle 13 yıl sonra yeniden denetim sürecine alma kararını da değerlendirdi. Merkel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Tanımıyoruz" dediği karar hakkında, "Türkiye, AKPM değerlendirmesini göz önünde bulundurmalı" ifadelerini kulladı.

Almanya Başbakanı, AB Dışişleri Bakanları'nın 29 Nisan'daki Malta zirvesinde Türkiye'nin görüşüleceğini de teyit etti. (Dış Haberler)