CIA Başkanı, Türkiye'deki gelişmelerden 'endişeli'

CIA Başkanı Mike Pompeo, Türkiye'de yaşanan gelişmelerden "endişeli" olduğunu söyledi. Pompeo, "Bize yardım ettikleri alanlar oldu. Ama bizim verimli müttefikimiz olmadıkları yerler de oldu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CIA Başkanı Mike Pompeo, Washington'daki Stratejik ve Uluslararası Çalışmalar Merkezi'nin davetlisi olarak katıldığı bir programda, Türkiye ile soruları yanıtladı.

Moderatörün, Türkiye'deki anayasa değişikliği referandumunu hatırlatması ve "Türkiye'deki gelişmelerden endişeli misiniz?" sorusunu sorması üzerine ise Pompeo "Evet" cevabını verdi.

"Sizi Türkiye konusunda endişelendiren nedir?" sorusu yöneltilen Mike Pompeo, şunları söyledi:

"Türkiye bir NATO müttefiki ve buna uygun davranması gerek. Müttefik olmaları gerek. Bunun pek çok boyutu var. İstihbaratla ilgili konuları düşünüyorsunuz, ama daha geniş kapsamlı. Mali hareketler var. Açıkçası oraya gitmek bir iki yıl öncesine kadar olduğundan çok daha az cazip olsa da, son zamanlarda yabancı teröristlerin Suriye'ye geçmesini engelleme konusunda daha iyi iş çıkardılar. Yani bize yardım ettikleri alanlar oldu. Ama bizim verimli müttefikimiz olmadıkları yerler de oldu. Harikalar. Çok ama çok önemli olan bazı uygulamalara katılmamıza izin veriyorlar. Fakat biz, bu tehdide karşı bizim tam teşekküllü ortağımız olmalarını istiyoruz." (DHA)