Trump: Kuzey Kore belasını arıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore-ABD gerginliğine dair "Kuzey Kore belasını arıyor" ifadelerini kullandı. Trump, Çin'in kendilerine yardım etmezse sorunu kendilerinin çözeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabı üzerinden yapığı açıklamada Kuzey Kore ile yaşanan gerginliğe dair ve Çin'in politikalarına dair açıklamalarda bulundu. Kuzey Kore'nin 'belasını aradığını' söyleyen Trump, sorunu çözmede Çin yardım etmezse kendilerinin çözeceğini belirtti.

Rusya: ABD ile Soğuk Savaş'tan beri en kötü durumdayızRusya: ABD ile Soğuk Savaş'tan beri en kötü durumdayız

'SORUNU KENDİMİZ ÇÖZERİZ'

Çin ile ABD arasındaki ticaret anlaşmasına dair  "Çin Devlet Başkanına iki ülke arasındaki ticaret anlaşmasının Kuzey Kore sorunu çözüldükten sonra onlar için daha iyi olacağını söyledim" ifadelerini kullanan Trump, attığı bir diğer tweet'te "Kuzey Kore belasını arıyor. Eğer Çin yardım etmek isterse bu harika olur. Ama etmezlerse biz bu sorunu onlar olmadan çözeriz" sözleri ile Kuzey Kore politikalarını açıkladı.

'ABD'NİN SALDIRMA İHTİMALİNDEN ENDİŞELİYİZ'

ABD başkanlık seçimlerini Donald Trump'ın kazanmasıyla birlikte tırmanan ABD-Kuzey Kore gerginliği, Amerikan donanmasının yolunu Kore yarımadasına çevirmesiyle zirve yapmış durumda. Rusya Dışişleri de ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un Moskova ziyareti öncesinde  "Tillerson ile görüşmenin sonuç alıcı geçmesini umuyoruz ancak ABD'nin tek taraflı olarak Kuzey Kore'ye saldırma ihtimalinden de endişeleniyoruz" açıklaması ABD'nin Kuzey Kore politikasını eleştirdi. (DIŞ HABERLER)