Putin: ABD Şam'ı vuracak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Esad yönetimini itibarsızlaştırmak için bazı kişilerin sahte kimyasal saldırı hazırlığında olduğunu söyledi. Putin ABD'nin Şam'ın güneyini vurma hazırlığında olduğu duyumunu aldıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Reuters'ta yer alan habere göre, ABD'nin Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyindeki mahallelerini vurma hazırlığında olduğuna dair duyum aldıklarını belirtti.

Rusya'ya ilk kez Suriye yaptırımı gelebilirRusya'ya ilk kez Suriye yaptırımı gelebilir

'BAZI KİŞİLER PROVOKASYON HAZIRLIĞINDA'

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile düzenlediği ortak basın toplantısında "ABD'nin bundan sonra Suriye'yi vurmasını bekliyor musunuz?" sorusunu Putin, "Benzer provokasyonların hazırlandığına dair bazı duyumlarımız var. Buna Şam'ın güney mahalleleri gibi Suriye'nin diğer bölgeleri de dahil" diye yanıtladı.

Rus lider bazı kişilerin Esad yönetimini itibarsızlaştırmak için 'sahte kimyasal saldırı' gibi provokasyon hazırlıklarında olduğu bilgisini aldıklarını söyledi.

'ZEHİRLİ MADDE SEVK EDİLİYOR'

Öte yandan Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Harekat Dairesi Başkanı Orgeneral Sergey Rudskoy tarafından yapılan bir diğer açıklamada Suriye'de silahlı grupların kimyasal saldırı provokasyonu hazırlığında olduğu iddiası yenilendi. Rudskoy, "Elimizdeki bilgilere göre, militanlar şu anda Han Şeyhun, Cira hava üssü, Doğu Guta ve Halep'in batı bölgelerine zehirli maddeler sevk ediyor" dedi ve ekledi "Bu eylemlerin amacı, Suriye hükümetini kimyasal saldırı düzenlediği konusunda yeniden suçlamak ve ABD'nin yeni saldırılarını teşvik etmek amacıyla yeni gerekçeler hazırlamaktır. Benzeri adımların atılmasına müsaade edilemez." (DIŞ HABERLER)

Rusya: ABD ile Soğuk Savaş'tan beri en kötü durumdayızRusya: ABD ile Soğuk Savaş'tan beri en kötü durumdayız

Suriye'den varil bombasına yalanlamaSuriye'den varil bombasına yalanlama

Beyaz Saray: Suriye'de yeni hamleler yapabilirizBeyaz Saray: Suriye'de yeni hamleler yapabiliriz

'ABD ile savaşmayı planlamıyoruz''ABD ile savaşmayı planlamıyoruz'