İngiliz elçi: Esad niye saldırsın?

2003-2006 arasında İngiltere'nin Suriye büyükelçiliğini yapan Peter Ford'dan kimyasal silah geriliminde 'ezber bozan' açıklama: Bunu Esad'ın yapması mantıklı değil. Kanıtları incelerken kafa çalıştırmayı unutmayalım. Esad deli değil.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İdlib'deki kimyasal kaynaklı ölümler ABD'nin Suriye'ye ani bir hava saldırısı düzenlemesine yol açsa da, yaşananların Şam yönetimi tarafından düzenlenen bir 'kimyasal saldırı' olup olmadığı hâlâ tartışma konusu. Son olarak, İngiltere'nin eski Suriye Büyükelçisi Peter Ford, "Sonuçların da gösterdiği gibi, [bunu Esad'ın yapmış olması] tamamen kendisine zarar verecek bir şey olurdu. Esad deli değil" dedi.

Ford, BBC Radio 4'te yayınlanan Today programına demecinde, "Patlamanın sebebinin söylenen şey olduğuna dair hiçbir kanıt yok... Irak'ta olanları hatırlayın" dedi.

2003-2006 arasında İngiltere'nin Suriye büyükelçiliğini yapan Ford, tanıkların anlatımlarını da sorguladı: ""Kimyasal bombanın havadan atıldığını iddia eden tanıkların söylediklerini duydum. Fakat kimyasal silahları havadan atılırken göremezsiniz. Bu tanıklıkların bir anlamı yok. Ancak sonuçları düşünün. Çünkü iş büyük ihtimalle burada bitmeyecek."

Sunucunun bu sözlerini sorgulaması üzerine, Ford şu açıklamayı yaptı: "Bunu Esad'ın yapması mantıklı değil. Kanıtları incelerken kafa çalıştırmayı unutmayalım. Sonuçların da gösterdiği gibi, [bunu Esad'ın yapmış olması] tamamen kendisine zarar verecek bir şey olurdu. Esad deli değil." (Dış Haberler)

8 soruda Suriye'de 'kimyasal saldırı'8 soruda Suriye'de 'kimyasal saldırı'

Canlı blog: Dakika dakika ABD'nin Suriye saldırısıCanlı blog: Dakika dakika ABD'nin Suriye saldırısı