ABD Dışişleri Bakanı: Suriye'de rejim değişikliği için çalışıyoruz

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da Suriye'ye askeri müdahalenin sinyalini verdi. Tillerson, Suriye'de yönetim değişiliği hakkındaki bir soruya "Bu adımlar konusunda çalışma aşamasındayız" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la görüştü. Tillerson, "Saldırıya karşı uygun bir cevap vermek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, İdlib'te yaşanan saldırıdan sonra Suriye'ye askeri müdahalede bulunmayı düşündüklerini açıkladı. Beyaz Saray, kesin kararın eyleme geçilmeden açıklanmayacağını duyurdu. Gelişmeler üzerine ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile yapacağı görüşme öncesinde konuşan Tillerson, "Kimyasal saldırının arkasında Esad'ın olduğundan şüphemiz yok. bu bilgilerimizi destekleyen deliller var" şeklinde konuştu.

"ABD, Suriye'de rejimi değiştirme çalışmasına önayak olacak mı?" şeklindeki bir soruya Tillerson, "Bu adımlar konusunda çalışma aşamasındayız" diye cevap verdi.

Esad'ın Suriye'nin geleceğinde yeri olmadığını savunan Tillerson, "Rusya'nın Beşar Esad'a desteğini dikkatlice gözden geçirmesi çok önemli" dedi. (DHA)

'Suriye kararını eyleme geçmeden açıklamayacağız''Suriye kararını eyleme geçmeden açıklamayacağız'