'Suriye kararını eyleme geçmeden açıklamayacağız'

İdlib'deki kimyasal saldırı iddiaları tartışılırken ABD Başkanı Trump, "askeri müdahale" açıklaması yaptı. Trump, İdlip'te yaşanan saldırıdan sonra düşüncelerinin değiştiğini söyledi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise Trump'ın, güvenli bölge oluşturulması için çok sayıda devlet lideri ile görüştüğü aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, senato üyelerine yaptığı konuşmada, Suriye'ye askeri müdahalede bulunmayı düşündüğünü açıkladı. Beyaz Saray açıklamasında ise Suriye ile ilgili kararın eyleme geçmeden duyurulmayacağı belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump, Temsilciler Meclisi’nde konuşma yaptı. Suriye’ye karşı askeri müdahalenin düşünüldüğünü söyleyen Trump, Suriye’ye bakış açıların İdlib’te önceki gün gerçekleştirilen saldırı sonrası değiştiğini ifade etti. Trump, "İdlib sonrası, askeri müdahaleyi gözden geçiriyoruz" dedi.

ABD Başkanı Trump, durumla ilgili henüz nihai kararı vermediğini, ancak Savunma Bakanı James Mattis'le olasılıkları görüştüklerini ifade etti. CNN International'ın kaynaklarına göre Trump, karar alma konusunda Mattis'in bu konudaki görüşüne güveniyor.

ABD Dışişleri Bakanı: Suriye'de rejim değişikliği için çalışıyoruzABD Dışişleri Bakanı: Suriye'de rejim değişikliği için çalışıyoruz

'EYLEME GEÇMEDEN AÇIKLANMAYACAK'

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Donald Trump'ın Suriye'de güvenli bölge oluşturulması konusunda, çok sayıda devlet lideri ile görüştüğü kaydedildi. Açıklamada, "Trump, Suriye kararını eyleme geçmeden açıklamayacak" ifadeleri kullanıldı.

'REJİM HEDEFLERİNE MÜDAHALE'

Reuters'ın haberine göre ise, Trump yönetiminden üst düzey bir yetkili, Suriye'ye askeri operasyonun hala seçenekler arasında olduğunu belirtti. İdlib'deki kimyasal saldırı iddiasının ardından konuyla ilgili açıklama yapan yetkili, "Esad rejimi hedeflerine askeri müdahale halen masada ve seçenekler arasında" ifadesini kullandı.

Trump, Ürdün Kralı Abdullah ile dün Beyaz Saray’da yaptığı basın toplantısında da "Suriye’deki kimyasal saldırıya karşı harekete geçme sorumluluğum var. Yapılanlar benim için kabul edilemez. Suriye ve Esad’a karşı tavrım çok değişti. Bu olay kırmızı çizginin ötesinde; benim için çizgileri çok geçti" ifadelerini kullanmıştı.