Trump'tan Sisi'ye: Artık büyük bir müttefiğiniz var

ABD Başkanı Donald Trump, Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah Sisi ile görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan Trump, Sisi'ye "Burada artık büyük bir müttefikiniz var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Donald Trump, Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah El Sisi ile Beyaz Saray'da görüştü. Trump, görüşmenin ardından basın mensuplarına Sisi'den övgüyle söz etti.

Donald Trump, Abdülfettah El Sisi ile seçim kampanyası sırasında tanıştığını ve kendisine çok yakın olduğunu belirtti. Beyaz Saray'daki görüşmenin iki tarafın da beklediğinden daha uzun sürdüğünü söyledi.

'SİSİ HARİKA İŞLER YAPTI'

Birçok konuda Sisi ile görüş birliğinde olduklarını dile getiren Trump, "Herhangi bir kuşku varsa herkesin bilmesini istiyorum ki Sisi, çok zor koşullar altında harika işler yaptı. Biz Mısır'ın ve Mısır halkının arkasındayız" şeklinde konuştu.

Mısır ile olan askeri işbirliğini de en üst düzeye çıkaracaklarını söyleyen Trump, açıklaması sırasında Sisi'ye dönerek, "Burada artık büyük bir müttefiğiniz var" dedi.

Sisi ise, gösterdiği ilgi ve yakınlık için ABD Başkanı Trump'a teşekkür etti. Trump'ın kendine özgü kişiliğini takdir ettiğini ifade eden Sisi, Trump'ın "terörle mücadelede" her zaman ABD'nin yanında olacaklarını kaydetti. (DHA)