Avrupa'nın aldatma haritası

Avrupa çapında evli çiftlere hitap eden bir çöpçatanlık/randevu sitesi, kıtanın en çok aldatan milletlerini tespit etti. Birinci sırada İtalyan kadınlar var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Evli çiftlere hitap eden bir çöpçatanlık sitesi, Avrupa'nın aldatma haritasını çıkardı. Sitenin anketine göre, Avrupa'da eşlerini aldatmaya en meyilli millet, İtalyanlar. İtalyan kadınları erkeklere kıyasla daha fazla aldatma meyillisiyken, ülkede çiftlerin birbirlerini en çok aldattığı kent de Roma.

Ankete göre, İtalyanların yüzde 58'i eşlerini en az bir kez aldatmış. 'Aldatma Şampiyonları' listesinin ilk 10 ülkesi ve aldatma oranları şöyle:

1- İtalyanlar (yüzde 58)

2- İspanyollar (yüzde 53)

3- Fransızlar (yüzde 49)

4- Almanlar (yüzde 48)

5- Belçikalılar (yüzde 46)

6- Britanyalılar (yüzde 45)

7- Avusturyalılar (yüzde 42)

8- Danimarkalılar (yüzde 39)

9- Finlandiyalılar (yüzde 37)

10- Norveçliler (yüzde 36).

EN SADIKLAR SİCİLYA'DA

İtalya'da aldatma vakalarının en yaygın olduğu kentlerse sırasıyla Roma, Milano ve Napoli. En sadık İtalyanlarla, yüzde 9'luk aldatma oranıyla Sicilya adasındaki Catania kentinde yaşıyor.

'KADINLAR DAHA AZ PİŞMAN OLUYOR'

Ankete göre, İtalya'da kadınlar erkeklere kıyasla partnerlerini aldatmaya daha yatkın. İtalyan kadınların yüzde 64'ü partnerlerine ihanet ettiklerini söylerken, erkeklerde bu oran yüzde 52 olarak belirlendi. Araştırmayı yapan çöpçatan sitesinin kurucusu Alex Fantini, "Kadınlar evlilik dışı ilişki yaşasalar da bundan daha az pişmanlık duyuyor gibi görünüyor. Partnerlerini aldatan kadınların yalnızca yüzde 8'i kendilerini suçlu hissettiklerini söyledi" diye konuştu.

EN YAYGIN SEBEP, CAN SIKINTISI

Fantini'ye göre aldatmanın en yaygın gerekçesi 'can sıkıntısı'. Araştırmaya katılan kadınların yüzde 45'i can sıkıntısı, yüzde 32'si partnerlerinin ilgisizliği, yüzde 21'i cinsel hayatlarından memnun olmamaları nedeniyle aldattıklarını söyledi.

'SADAKATSİZ EVLİLİK' PARLAMENTODA

İtalya'da geçen yıl parlamentoya sunulan bir yasa tasarısıyla, evlilikte sadakat şartının kaldırılması istenmişti. Geçen yıl sonunda Senato'ya bağlı bir komisyonda görüşülmeye başlanan tasarının destekçileri, sadakat vaadinin "evlilik, aile ve eşlerin hak ve görevlerine dair eski ve modası geçmiş bir vizyona dayanan kültürel bir miras" olduğunu savunuyor. (Kaynak: BBC Türkçe)