'Türkiye ile ekonomik yardım üzerinde çalışmak zor'

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, Türkiye ile gerilimi tırmandırmak istemediklerini belirterek, hükümetlerinde herkesin bu konuda hemfikir olduğunu söyledi. Schaeuble, Türkiye'ye ekonomik yardımların devamı konusunda ise olumsuz konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Türkiye'nin Avrupa ülkeleriyle yaşadığı kriz nedeniyle yaptığı açıklamada, "Türkiye ile ekonomik yardım üzerinde çalışmaya devam etmek zor" dedi.

Schaeuble, Alman devlet televizyonu 2. Kanalı ZDF'de, Türk bakanların Avrupa Birliği ülkelerinde kampanya yürütmesi ve Türk asıllı Alman gazeteci Deniz Yücel'in gözaltına alınmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

'BU ŞARTLARDA ZOR'

Schauble, “Son yaşananlar ışığında Türkiye ile işbirliği ne derece mümkün?' sorusu üzerine, Türkiye ile ekonomik işbirliği konusunda yoğun ve olumlu görüşmeler yaptıklarını, ancak bunun Die welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanmadan önce olduğunu söyledi. Türk mevkidaşı Nihat Zeybekçi ile önümüzdeki günlerde Baden-Württemberg eyaletinde bulunan Baden Baden’de görüşeceğini belirten SchAuble, “Görüşmede bu şartlarda işbirliğinin sürmesinin oldukça zor olacağını söyleyeceğim" dedi.

Rutte'den 'özür' sorusuna yanıt: Deli misin?Rutte'den 'özür' sorusuna yanıt: Deli misin?

Son dönemde Almanya, Hollanda ve Danimarka ile yaşanan toplantı krizinin Türkiye’nin çıkarına olmadığını da kaydeden Alman Ekonomi Bakanı Schäuble, “ Türkiye’nin, en az Avrupa ve bizim kadar işbirliğine ihtiyacı var. İstemezlerse bu işbirliği olmaz. Buna müsaade edemeyiz. Ancak, biz gerilimin tırmanmasını istemiyoruz. Hükümette bu konuda görüş birliği var. Biz sadece Türkiye’nin yeniden sağduyuya dönmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Bakan Kaya: Bir gecede OHAL ilan edildiBakan Kaya: Bir gecede OHAL ilan edildi

Schauble, “Doğru mu anlıyorum, Yücel tutuklu kaldığı sürece ekonomik işbirliği olmaz mı diyorsunuz?” sorusuna, “Bu böyle olduğu sürece, biz yargıya müdahale etmek istemiyoruz ama, şu anda Türkiye, Türkiye’deki yetkililer işbirliğini artırma konusundaki temellere zarar veriyor” ifadelerini kullandı.