Maduro: Daha feminist bir Venezuela istiyoruz

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 8 Mart'ta yaptığı konuşmada gelecekte Venezuela'nın daha da feminist bir devlet olacağını söyledi. Maduro, "Her seferinde kadınlar için daha fazla kadınlardan oluşan bir ülke olacağız. Gerçek anlamda feminist bir hükümet" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Latin Amerika ülkesi Venezuela'nın Devlet Başkanı Nicolas Maduro, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde feminist kadın örgütleri ile buluşmasında "Her seferinde kadınlar için daha fazla kadınlardan oluşan bir ülke olacağız. Gerçek anlamda feminist bir hükümet" dedi.

Latin Amerika'nın büyük bölümünün İspanyol Krallığı işgali altında olduğu yıllarda yerli isyancıların kadın liderlerinden olan Apacuana'dan ve bahseden Maduro, "Bugün Caracas sokaklarında mücadele eden Venezuelalı kadınlar, Apacuana gibi geçmişte her gün mücadele etmiş kadınlardan güç alıyor" dedi.

Kadın bakanların ve devlet yetkililerinin de yer aldığı toplantıda Maduro, Venezuela Merkez Bankası'nın her hangi ekonomik faaliyette bulunacaklara verdiği kredinin yüzde 45'ini üretici kadınlara tahsis edileceği kararını konuşması sırasınında okudu, ardından karar metnini imzalayarak onayladı. (DIŞ HABERLER)

Venezuela'da asgari ücrete yüzde 50 zamVenezuela'da asgari ücrete yüzde 50 zam

Venezuela Devlet Başkanı: CNN buradan uzak dursunVenezuela Devlet Başkanı: CNN buradan uzak dursun

ABD, Venezuela Başkan Yardımcısını 'uyuşturucu kaçakçısı' ilan ettiABD, Venezuela Başkan Yardımcısını 'uyuşturucu kaçakçısı' ilan etti