Venezuela'da asgari ücrete yüzde 50 zam

Enflasyonla mücadele eden Latin Amerika ülkesi Venezuela'da, asgari ücrete son bir yılda beşinci kez zam yapıldı. Son artış yüzde 50 oranında.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Petrol gelirlerine rağmen enflasyonun yüzde 500'lere çıktığı, temel tüketim maddelerinin tedarikinde sıkıntı yaşandığı  Venezuela'da asgari ücret son bir yılda beşinci kez artırıldı. Son artışla, asgari ücret ve emekli maaşları yüzde 50 oranında yükseltilmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro'nun kararıyla, aylık asgari ücret 40 bin bolivara (resmi kurla yaklaşık 60 dolar, karaborsada ise 12 dolar) çıktı. Maduro, kararı açıklarken "Ekonomik savaş ve mafya saldırıları karşısında istihdamı ve korumalıyız" dedi.

Muhaliflerse, 2013'te kanserden ölen Hugo Chavez'in yerine gelen Nicolas Maduro'nun ekonomik krizi daha da derinleştireceğini savunuyor. Muhalifler, 17 yıldır uygulanan sosyalist politikaların başarısız olduğu teziyle Maduro'nun istifasını istiyor.

Maduro'ya göreyse, siyasi rakipleri ve iş adamlarının kendisine karşı savaş başlatmış durumda. Venezuela liderin, bu çevreleri sosyalist hükümeti devirmek için ekonomiyi sabote ettiğini, ABD'nin rejim değişikliği için ülkeyi karıştırmaya çalıştığını savunuyor. (Dış Haberler)