ABD, Venezuela Başkan Yardımcısını 'uyuşturucu kaçakçısı' ilan etti

ABD, Venezuela Başkan Yardımcısı Tareck El Aissami'yi kara listeye aldı. Hazine Departmanı tarafından yapılan açıklamada Aissami'nin 'uyuşturucu kaçakçısı' olduğu ilan edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD, Venezuela Başkan Yardımcısı Tareck El Aissami'yi 'uyuşturucu kaçakçısı' olduğunu ilan ederek kara listeye aldı. Geçtiğimiz yıl da ülkenin İçişleri Bakanı Nestor Reverol, yine uyuşturucu kaçakçılığı iddiası ile kara listeye dahil edildi.

Venezuela'da asgari ücrete yüzde 50 zamVenezuela'da asgari ücrete yüzde 50 zam

'ABD'YE GELEN UYUŞTURUCUYU KONTROL EDİYOR'

Dış Varlıklar Kontrol Ofisi (OFAC) tarafından yayınlanan, kimlik bilgilerinin de yer aldığı belgede Aissami'nin "uyuşturucu kaçakçılığı" yaptığı iddia edildi. Reuters'ın haberine göre, ABD'li yetkilileri konu hakkında: "Aissami, hava ve deniz yolu sağlayarak Venezuela'dan geçen uyuşturucu yollarını kontrol ediyor" dedi. ABD Hazine Departmanı'nın iddialarına göre Aissami'nin Meksika ve ABD'ye gelen uyuşturucu hatları üzerinde de etkisi var.

Venezuela'da marketler yağmalandıVenezuela'da marketler yağmalandı

'ABD SANSASYONLARLA SALDIRIYOR'

ABD ile gergin ilişkileri olan Latin Amerika ülkesi Venezuela, bu olayla birlikte Trump yönetimiyle de ilk kez karşı karşıya gelmiş oldu. Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro yönetiminden henüz cevap gelmedi.

Venezuela olaya ani cevaplar vermese de haber Venezuela medyasında ABD'nin 'tehdidi' olarak yer aldı. TeleSur'un haberinde Aissami'nin kara listeye alınması "ABD Venezuela'ya sansasyonlar ile saldırıyor" başlığı ile verildi. (DIŞ HABERLER)