Zürih Kantonu'ndan 'Çavuşoğlu gelmesin' mektubu

Almanya ve Hollanda'nın referandum mitingi yapmasına izin vermediği Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na bir itiraz da Zürih Kantonu'ndan geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsviçre'nin Zürih kantonu yetkilileri, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun referandum etkinliğini engellemek için harekete geçti. Kanton yetkililerinin hükümete gerekli önlemleri alma talebinde bulunduğu belirtildi.

Deutsche Welle'nin haberine göre, Zürih kantonunun güvenlik direktörü Urs Grob, çarşamba günü yaptığı açıklamada kanton yetkililerinin İsviçre hükümetine bir mektup göndererek, Çavuşoğlu'nun pazar günü Zürih'te planlanan referandum etkinliğini yapmasını engelleyecek önlemleri almasını talep ettiğini ifade etti.

Zürih güvenlik direktörlüğünün mektubunda, Türk hükümet yetkililerinin ziyaretlerinin Almanya'da yol açtığı yoğun tartışmalara dikkat çektiği bildirildi. Yetkililerin, bu nedenle Çavuşoğlu'nun İsviçre ziyaretinin yoğun protesto gösterilerine yol açabileceği ve çok sayıda polisin görevli olması durumunda dahi etkinliğin "sakin ve krize yol açmadan tamamlanabileceğinin" garantisi olmadığı ifade edildi.

İsviçre Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Jean-Marc Crevoisier, sözkonusu talebin yer aldığı mektubun kendilerine ulaştığını teyit etti.

Hollanda haber ajansı ANP çarşamba günü Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Rotterdam kentinde planlanan anayasa değişikliğine yönelik referandum etkinliğinin iptal edildiğini duyurdu.