'Eski elçi vekili İsviçre'ye sığınma başvurusunda bulundu'

Türkiye'nin İsviçre Büyükelçiliği'nde görevli eski elçi vekili Volkan Karagöz'ün Bern yönetimine sığınma başvurusunda bulunduğu iddia edildi. Bir dizi diplomatik yetkilinin daha başvuru yaptığı öne sürülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diplomatik pasaport taşıyan bir dizi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının İsviçre'ye iltica başvurusunda bulunduğu öne sürüldü. İddiaya göre, bu kişiler arasında Türkiye'nin Bern Büyükelçiliği'ndeki 'ikinci  en üst düzey' diplomat olan eski büyükelçi vekili Volkan Karagöz de bulunuyor.

Tages-Anzeiger gazetesinin haberinde Karagöz'ün hem kendisi, hem ailesi için İsviçre’den iltica talebinde bulunduğu öne sürüldü. Karagöz, şubatta 'FETÖ mensubu olduğu' gerekçesiyle görevden alınarak Ankara’ya çağrılmıştı.

Tages-Anzeiger tam olarak kaç kişinin iltica başvurusu yaptığına dair ayrıntı vermezken, başvuruların iki ülkenin nötr olan ilişkilerinde siyasi ve ekonomik krize yol açabileceğinden endişe duyulduğunu yazdı. Haberin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Zürih ziyareti öncesinde yayımlanması dikkat çekti. (Dış Haberler)