'Ben olsam AKP'lileri istenmeyen adam ilan ederdim'

Hollandalı ırkçı lider Geert Wilders, Rotterdam'da Türkiye karşıtı protestolara katıldı. Wilders, hükümeti zayıf davranmakla suçladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda'da ırkçı Özgürlükler Partisi'nin Başkanı Geert Wilders, Rotterdam'daki Türkiye Başkonsolosluğu önünde Türkiye hükümetinin referandum propagandası yapma talebine karşı yapılan protesto eylemlerine katıldı. Wilders , Hollanda'nın mevcut başbakan Mark Rutte'yi de fazla zayıf davranmakla suçladı.

Mark Rutte ilk önce Hollanda'nın yabancı siyasi liderlerin propaganda alanı olmadığını vurgulamıştı ama daha sonra mevcut hukuki kurallar çerçevesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rotterdam'da yapacağı mitingi engellemek için bir gerekçe bulamadığını ifade etmişti.

Geert Wilders ise daha tavizsiz bir politika izlenmesi gerektiğini savunuyor. Türkiye Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ı "İslamofaşist  bir lider" olarak nitelendiren Wilders, böyle bir mitingin Erdoğan'ı güçlendirmekten başka bir işe yaramayacağını ve kendisinin Rutte'nin yerinde olsa AKP hükümeti üyelerini istenmeyen adam (persona non grata) ilan edeceğini söylüyor.

Geert Wilders, iki gün önce Türk hükümetine karşı protesto çağrısı yapmıştı.

(Reuters)