Almanya: Nazi benzetmesinde sınır aşıldı

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, Alman yetkililerinin tutuklu gazeteci Yücel'le görüşmesine izin verilmesini istedi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile bir araya gelen Gabriel 'Nazi benzetmesi' için 'Sınır aşılmıştır' dese de, dostluk vurgusu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla Berlin'de görüşen Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, 'Türkiye'nin, Yücel ve diğer tutuklu Alman vatandaşlarının Alman Konsolosluğu yetkilileriyle görüşmesine izin vermesini' istedi.

Gabriel, Çavuşoğlu'yla görüştüğü Adlon Oteli'nden çıkarken görüntülendi. Gabriel, Çavuşoğlu'yla görüştüğü Adlon Oteli'nden çıkarken görüntülendi.

DOSTLUK VURGUSU

"Zorlu bir görüşme oldu" diyen Alman bakan, açıklamasında dostluk vurgusu yaptı. İlişkilerin düzeltilmesi için Çavuşoğlu ile görüş birliğine vardıklarını aktaran Alman bakan, 'iyi ilişkilere sahip olmanın önemli olduğunu' söyledi; "Hem ben hem de Türk meslektaşım, normalliğe dönüş istiyor" dedi. Gabriel, "Gerilim hem Almanya'ya hem Türkiye'ye zarar verir" ifadelerini kullandı. Alman bakan, "Türkiye'nin iç farklılıkları Almanya'ya taşınmamalı" dedi.

'NAZİ ÖRNEĞİYLE SINIR AŞILMIŞTIR'

Gabriel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkiyeli bakanların Almanya'da referandum propagandası yapmasına izin verilmemesine dair 'Nazi benzetmesi' hakkında da konuştu. 'Nazi' meselesinin Almanya'nın kırmızı çizgisi olduğunu söyleyen Gabriel, "Nazi benzetmesiyle sınır aşılmıştır" çıkışı yaptı.

ORTAK AÇIKLAMA YAPMADILAR

İki bakanın 1,5 saat süren görüşmenin ardından ortak açıklama yapmaması, Gabriel'in Dışişleri Bakanlığı'na dönüşünde konuşması dikkat çekti. (Dış Haberler)

Çavuşoğlu: Gabriel bu yaz tatile gelecekÇavuşoğlu: Gabriel bu yaz tatile gelecek