ABD ve Rusya Menbic'te omuz omuza!

ABD ordusunun ardından Suriye'nin kuzeyindeki Menbic kentinde Rus askerleri görüntülendi. İngiliz The Times gazetesi, iki ordunun da aynı bölgede olmasını 'İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana bir ilk' olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'nin kuzeyinde Fırat'ın batısında yer alan YPG'nin de içinde bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) kontrolündeki Menbic'de Rusya ordusuna ait zırhlı araçlar görüntülendi. Geçtiğimiz günlerde de ABD ordusunun zırhlıları görüntülendi.

ABD: Türkiye'yi caydırmak için Menbic'e asker konuşlandırdıkABD: Türkiye'yi caydırmak için Menbic'e asker konuşlandırdık

Suriye ordusunun El Bab'ın güneyinde IŞİD'in kontrolünde bulunan kasabaları ele geçirmesinden sonra Menbic'deki SDG mevzilerine ulaşması ile beraber geçtiğimiz hafta bölgede Rusya gıda ve tıbbi yardım dağıttı.

Öte yandan ABD ordusu da bölgeye askeri sevkıyat düzenledi. Pentagon, ABD askerlerinin Menbic'deki varlığını  "Tarafların IŞİD haricindeki gruplara saldırmalarını caydırmak amacıyla koalisyonun bir parçası olan ABD güçlerini konuşlandırarak, gözle görülür bazı adımlar atıyoruz" sözleri ile doğruladı.

'Menbic, koalisyonun koruması altında''Menbic, koalisyonun koruması altında'

'İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDAN BU YANA İLK'

Türkiye'nin IŞİD'in elindeki El Bab'dan sonra hedef olarak açıkladığı, ABD destekli SDG güçleriyle Türkiye destekli ÖSO arasında çatışmaların çıktığı Menbic'de Rusya askerlerinin varlığı İngiliz gazetesi The Times'ın haberinde 'İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana bir ilk' başlığı ile verildi. Zira ABD güçleri ile Rusya ordusu aynı bölgede bulunmakta. Menbic kentinin batısında bulunan bir çok köyün denetimi de Suriye ordusuna devredildiği geçtiğimiz hafta içinde SDG tarafından bildirildi. (DIŞ HABERLER)

Yıldırım: Menbiç'in Suriye rejimine geçmesi olumsuz değilYıldırım: Menbiç'in Suriye rejimine geçmesi olumsuz değil

Etiketler Suriye Rusya ABD Menbiç