Banksy, 'duvar manzaralı' otel açtı

Grafiti sanatçısı Banksy, Filistin'de bir otel açtı. Otelin en büyük özelliği duvar manzarası.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sokak sanatçısı Banksy, Filistin'deki Beytüllahim kentinde bir otel açtı. İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın bir kısmında inşa edilen beton duvarın karşısındaki bir askeri gözetleme kulesinin gölgesinde kurulan otel, son 14 ay boyunca gizlilik içinde inşa edildi.

Aynı zamanda İsa'nın doğum kasabası olarak da bilinen yerde yükselen otel üç katlıdır. Yatak odası duvarları ve koridorları, gizemli sanatçının şablon graffiti çalışmaları ile süslüdür. En dikkat çekici çalışması ise yastık kavgasına tutuşmuş bir İsrail askeri ile Filistinli gencin resmedilmesidir.

Bir seramik atölyesinden dönüştürülen otel, Britanya'nın Ortadoğu'da oynadığı tarihi rolü hatırlatarak sanatçının yaptığı bir bildiride "sömürge zamanlardan İngiliz beyefendi kulübüne benzemek" üzere tasarlandı.

Huzurlu bir akşam yemeği için tüm ayrıntılar düşünülmüş. Huzurlu bir akşam yemeği için tüm ayrıntılar düşünülmüş.

Ancak duvarlar, göz yaşartıcı gaza boğulan heykeller, tavandan asılı cüppeler, yüzleri oksijen maskeleri ve can yelekleriyle resmedilmiş yağlı boya tablolarıyla kaplıydı.

Gerçek adı bilinmeyen Banksy, konukevini dünyadaki herhangi bir otelin en kötü manzarasına sahip olarak tanımladı: Her oda, Filistinlilere yönelik bir baskı sembolü olan duvara bakıyor.

Otel, ayrıca Banksy'nin kendi sanat galerisine ve yalnızca Filistin ve İsraillilerin katkılarıyla duvara adanmış bir sergiye ev sahipliği yapıyor. (DIŞ HABERLER)