'ABD Menbic'in kuzeyine zırhlı araç gönderdi'

Menbic'de ÖSO ile SDG arasında çatışma çıkmasının ardından, ABD kentin kuzeyine zırhlı araç gönderdi. Araçlara Amerikan bayrağı çekildiği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de ağırlığını Kürtlerin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) kontrolünde bulunan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın El Bab'tan sonra hedef olarak gösterdiği ve dün, ÖSO ile Suriye Demokratik Güçleri arasında çatışmalara sahne olan Menbic'de ABD de devreye girdi. ABD askerleri, kentin kuzeyindeki Salur Çayı yakınlarında zırhlı araçlarını konuşlandırdı.

ABD geçen hafta, Menbic'in koalisyon güçlerinin koruması altında olduğunu ve buraya yönelik saldırılara izin verilmeyeceğini belirtmişti. Kürt internet sitelerinde yayımlanan görüntülere göre, Menbic'in kuzeyinde konuşlanan ABD Ordusu'na ait zırhlı araçların üzerinde ABD bayrakları bulunuyor.

ABD'li komutandan 'YPG Türkiye'ye tehdit değil' açıklamasıABD'li komutandan 'YPG Türkiye'ye tehdit değil' açıklaması

Demokratik Suriye Güçleri sözcülerinden YPG'li Şervan Derviş, Menbic'in kuzeyinde konuşlanmış ABD askerleri bulunduğunu, bu askerlerin şehre girip çıktıklarını ve tüm gelişmelerden haberdar olduklarını belirterek, "Durumlarını netleştirmelerini bekliyoruz" dedi.

CENTCOM'dan Twitter'da YPJ paylaşımıCENTCOM'dan Twitter'da YPJ paylaşımı

Derviş, "Şu an kentte yüzbinlerce insan yaşıyor ve son birkaç ay içinde de El Bab ve çevresinden onbinlerce insan, güvenlik ve istikrara dayanarak buraya sığındı. Daha önce de belirttiğim gibi, saldıranlar biz değiliz, böyle bir planımız da yok. Sadece kendimizi savunuyoruz. Türkiye için düşman bir güç değiliz, onlarla iyi ilişkiler kurmak istiyoruz ve onlar için bir tehdit oluşturmuyoruz" dedi.

Erdoğan: Şimdi hedef MenbiçErdoğan: Şimdi hedef Menbiç

Etiketler Suriye ABD IŞİD Menbiç