ABD'li komutandan 'YPG Türkiye'ye tehdit değil' açıklaması

IŞİD'e yönelik askeri koalisyonun ABD'li komutanı Townsend, Türkiye ile Rakka operasyonunu görüştüklerini söyleyip ekledi: Kürtlerin de Rakka operasyonunda yer alacağını düşünüyoruz. YPG'nin Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye düzenlenen bir saldırıyı desteklediğine dair hiçbir kanıt görmedim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TSK destekli ÖSO ile SDG arasında bugün Menbiç'te çatışmalar yaşanırken, IŞİD'e karşı Irak ve Suriye'de görev yapan Amerikan güçlerinin komutanı Korgeneral Stephen Townsend, olası Rakka operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Townsend, "Türkiye ile operasyonda yer alıp almayacakları ile ilgili görüşmelerde bulunduk" dedi.

Townsend ayrıca "Kürtlerin de Rakka operasyonunda yer alacağını düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

'YPG TEHDİT DEĞİL'

Townsend, Türkiye’nin karşı çıktığı YPG hakkında ise şu açıklamada bulundu: "Son iki yılda Türkiye’ye tehdit oluşturduklarına veya Suriye’nin kuzeyinden Türkiye’ye düzenlenen bir saldırıyı desteklediklerine dair hiçbir kanıt görmedim. Söz konusu YPG savaşçılarının liderleriyle konuştum, onların nasıl çalıştıklarını gördük ve bize tekrar tekrar, Türkiye’ye saldırmak yönünde bir istekleri olmadığının, Türkiye’ye tehdit oluşturmadıklarının ve esasında Türkiye’yle iyi ilişkiler istediklerinin teminatını veriyorlar.”

(HABER MERKEZİ)