Türk tarafı yarınki görüşmelere katılmıyor

Kıbrıs'ta Enosis krizinin yankıları sürerken Türk tarafının yarınki görüşmelere katılmayacağı açıklandı. Anastasiadis 27 Mayıs'taki görüşmeyi iptal etmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Anastasiadis arasında 21 aydır devam eden müzakerelerde 'Enosis' krizinin çıkmasının ardından Kıbrıs Rum kesimi gazetesi Cyprus Mail Rum hükümet sözcüsü Nicos Christodoulides'e dayandırdığı haberinde, yarın gerçekleşmesi beklenen liderler toplantısına Kıbrıs Türk tarafının katılmayacağını açıkladı. Rum lider Anastasiadis’in Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, Erdoğan’ın yemek davetine katılması üzerine önce İstanbul’u terk edip, ardından da 27 Mayıs’taki görüşmeyi iptal ederek masaya oturmamasının ardından, gözler yarınki görüşmeye çevrilmişti.

Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde geçtiğimiz hafta gerçekleşen liderler görüşmesinde Rum lider Nikos Anastasiadis'in büyük bir öfkeyle "söyleyecek bir şeyim yoktur" dediğini ve kapıyı sert bir şekilde vurup çıktığını söylemişti.