Rusya'nın BM Temsilcisi Çurkin ABD'de yaşamını yitirdi

11 yıldır Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi olarak görev yapan Vitaliy Çurkin New York'ta hayatını kaybetti. Rus yetkililer, aniden rahatsızlanan diplomatın ölüm nedeni hakkında henüz açıklama yapmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'nın diplomat kayıplarına bir yenisi daha eklendi. Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin, New York'ta yaşamını yitirdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Önde gelen Rus diplomat, görev yerinde vefat etti. Vitaliy İvanoviç Çurkin'in aile ve yakınlarına en derin taziyelerimizi sunuyoruz" denildi.

Sputnik'te yer alan habere göre, Rusya'nın BM Daimi Temsilciliği görevine 2006 yılında atanan Vitaliy Çurkin, 65. doğum gününe bir gün kala yaşamını yitirdiği açıkladı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de Rus daimi temsilcinin ölümüyle ilgili başsağlığı dilerken, BM'deki oturum 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

'BÜYÜK ŞAMPİYON'

Rusya'nın ABD Büyükelçisi Vladimir Safronkov, Çurkin'in aniden rahatsızlandnığını ve pazartesi günü öldüğü Columbia Presbyterian Hastanesine götürüldüğünü söyledi. Çurkin'in ölüm nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Çurkin, Moskova'nın İngiltere'deki 'büyük şampiyonu' olarak görülüyordu. Özellikle Amerikalı ve Batılı meslektaşları arasında keskin bir zekâ ve temsilcilik şöhreti vardı.

ÖNCEKİ KAYIPLAR 

Rusya'nın Türkiye Büyükelçisi Karlov, 16 Aralık'ta Ankara'da Mevlüt Mert Altıntaş adlı polis tarafında vurularak öldürülmüştü. Rusya'nın Atina büyükelçisi 55 yaşındaki Andrei Malanin de 9 Ocak'ta ölü bulunmuştu.