NATO savunma bakanları Brüksel’de toplanıyor

NATO Savunma Bakanları Toplantısı, yarın başlıyor. Toplantıda harcamalar ve 'tehditlerin' ele alınacağı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NATO (Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü) üyesi ülkelerin savunma bakanları, yarın bir araya geliyor. İki gün sürmesi planlanan toplantı, Brüksel'de düzenlenecek.

Savunma Bakanları Toplantısı öncesi NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, basın toplantısı düzenledi. NATO'nun örgütün doğu sınırlarına dört çok uluslu askeri grup yerleştirme sürecinde olduklarını vurgulayan Stoltenberg, "Artan NATO harcamalarının üye ülkeler arasında eşit dağılımı sorunu ile terörizm ve Ortadoğu ve Kuzey Afrika kaynaklı tehditler üzerinde odaklanılacağını'' söyledi.

'YENİ BİR DÖNÜM NOKTASINDAYIZ'

"Uzun yıllar savunma harcamalarındaki kısıntılardan sonra yeni bir dönüm noktasındayız" diyen Stoltenberg, Avrupalı ülkeler ve Kanada'nın savunma harcamalarını yüzde 3.8 arttığını belirtti.

Jens Stoltenberg, "Bu başlangıçta öngördüğümüz rakamdan oldukça yüksektir ve bu savunmamız için 10 milyar dolarlık bir fark yaratıyor. Ama bu ivmeyi sürdürmemiz kesinlikle hayati bir önem taşıyor'' şeklide konuştu.

Stoltenberg, Savunma Bakanları Toplantısı'nın NATO-Gürcistan Ortak Komisyon Toplantısı ile sona ereceğini, komisyon toplantısında bölgedeki güvenlik durumu ile "Gürcistan'ı NATO'ya yaklaştıracak reformlar"ın ele alınacağını belirtti. (DHA)