Trump'ın vize yasağına Kanada'dan tepki

ABD Başkanı Trump'ın 7 Müslüman ülke için getirdiği vize yasağı girişimine Tesla, Twitter, Google gibi büyük teknoloji şirketlerinin yanısıra bir tepki de Kanada'dan geldi. Kanada Başbakanı Trudeau, Twitter'dan "Kanadalılar, inancınıza bakmaksızın zulümden, terörden ve savaştan kaçan sizleri hoş karşılayacaktır. Çeşitlilik gücümüzdür" mesajını paylaştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanı Trump'ın 7 ülkeye getirdiği vize yasağı nedeniyle yıllardır bu ülkede yaşayan ve oturum izni olanların bir bölümü dahi tatil için geldikleri ülkelerinden dönüşte ABD'ye giden uçaklara alınmazken, protestolar da devam ediyor. Binlerce ABD'li havalimanlarında Trump'ın imzaladığı kararnameye karşı çıkarken, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ABD'nin getirdiği geçici giriş yasağına sosyal medyadan tepki gösterdi.

BBC Türkçe'de yer alan haberde, Trudeau, attığı tweetlerde 'Kanada'ya Hoşgeldiniz' etiketini kullanarak, "Kanadalılar, inancınıza bakmaksızın zulümden, terörden ve savaştan kaçan sizleri hoş karşılayacaktır. Çeşitlilik gücümüzdür #KanadayaHoşgeldiniz" ifadesini kullandı.

kanada1

Trudeau, aynı zamanda 2015 yılında küçük bir Suriyeli mülteciyi havaalanında karşıladığı fotoğrafını da Twitter'dan paylaştı.

Kanada'ya geçtiğimiz 13 ay içinde yaklaşık 40 bin Suriyeli mülteci kabul edildi.

'Trump'ın İngiltere'ye gelmesi yasaklansın''Trump'ın İngiltere'ye gelmesi yasaklansın'

New York Times'ın haberine göre geçtiğimiz Kasım ayından beri ülkeye kabul edilen 16 bin mülteci, Kanadalıların sponsorluklarını üstlenmesi sayesinde gerçekleşti.

ABD'ye girişte fişleme dönemi başlıyorABD'ye girişte fişleme dönemi başlıyor

Trudeau'nun ülkeyi ziyaret turu kapsamında sponsorların en çok karşı çıktığı nokta, mültecilerin gerektiği kadar hızlı ülkeye gelmemesi olmuştu.

Etiketler Trump ABD yasak kanada vize