'Fillon eşine çalışmadan maaş ödedi' iddiası

Fransa'nın eski başbakanı ve cumhurbaşkanı seçimlerindeki adayı muhafazakar François Fillon hakkında yolsuzluk iddiaları ortaya ayıldı. Maaş bordro kayıtlarına göre Fillon eşine çalışmadığı halde devletin kasasından 8 yıl boyunca gelir sağlamış.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken yarışın güçlü adaylarından François Fillon hakkında yolsuzluk iddiası ortaya atıldı. İddialara göre Cumhuriyetçilerin muhafazakar adayı Fillon, eşini çalışmadığı halde 'danışman' olarak gösterdi ve görevi boyunca maaş aldı.

Fransa'da anketlerden ırkçı parti çıktıFransa'da anketlerden ırkçı parti çıktı

ÇALIŞMADAN 500 BİN EURO

Fransa'nın Le Canard Enchaine dergisinin Fillon'un ismine ait maaş bordrolarını kanıt gösterdiği iddialarına göre François Fillon tarafından 'parlamento danışmanı' olarak işe alınan Penelope Fillon, 8 yıl boyunca görev yapmadan yaklaşık 500 bin euro maaş aldı.

'İDDİALARDA KADIN DÜŞMANLIĞI VAR' 

Fillon, düzenlediği basın toplantısında hakkındaki iddialar ile ilgili 'kadın düşmanlığı' yorumunda bulundu. Fillon, "Bu iddiaların yazıldığı yazıda kadın düşmanlığı ve küçümseme görüyorum" dedi.

YARIŞIN FAVORİLERİNDEN

Ülkenin eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin partisi Halk Hareketi Birliği'nin (UMP) ardılı olan muhafazakar Cumhuriyetçiler hareketinin Nisan ayında yapılacak seçimlerdeki adayı Fillon, ırkçı söylemleri ile sık sık gündem olan Ulusal Cephe (FN) lideri Marine Le Pen ile birlikte yarışın favorisi olarak gösteriliyor. (DIŞ HABERLER)