Mülteci teknesindeki 110 kişiden 4'ü kurtuldu

Akdeniz'de Afrikalı mültecilerin Avrupa'ya geçiş rotası olan Libya-İtalya arasında mülteci teknesi devrildi. Yetkililerin kötü hava şartlarından dolayı devrildiğini söylediği teknede bulunan 110 kişiden sadece 4 kişi sağ olarak kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Libya Denizi açıklarında 110 mülteciyi taşıyan tekne battı sadece 4 kişi sağ kurtuldu. Geçtiğimiz yıl, Akdeniz'de Avrupa'ya geçmeye çalışırken hayatını kaybeden mültecilerin sayısı 5 bin civarında. Bu rakam tüm zamanların en yüksek rakamı.

Yaşanan kazada sadece 8 kişinin cansız bedenine ulaşılabildi. İtalyan ANSA haber ajansına göre hava koşullarının kötü olması ve kazanın meydana geldiği yerin Libya sahilinden 50 kilometre açıkta olması, İtalyan sahil güvenliğinin arama çalışmalarını yavaşlatıyor.

Uluslararası Göç Organizasyonu (IOM) sözcüsü Flavio di Giacomo da hava koşullarının oldukça kötü olduğunu söyledi. Giacomo 2017 yılının başına dair ellerinde olan istatistiklere dikkat çekti, IOM'ye göre yılın ilk on gününde 13 kişi hayatını kaybetti, bin 159 mülteci ise Akdeniz'i geçmeyi başardı.

Birleşmiş Milletler raporuna göre geride bıraktığımız 2016 yılında 5 bini aşkın mültecinin çoğu, başlıca geçiş güzergahı olan Libya-İtalya ve Türkiye-Yunanistan arasında Akdeniz'i geçmeye çalışırken hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)