Pasaport başvurusuna inek çanı engeli

İsviçre'de yaşayan Nancy Holten'ın pasaport başvurusu inek çanına karşı çıktığı için reddedildi. Köy halkı Holten'ın geleneklere saygısızlık ettiğini düşünüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsviçre'de yaşayan hayvan hakları savunucusu Nancy Holten ineklere çan takılmasına karşı çıktığı için pasaport başvurusu reddedildi. The Independent'ın haberine göre 42 yaşındaki Nancy Holten, Hollanda'da doğdu ve sekiz yaşından beri İsviçre'de yaşıyor.

Kendi çocukları İsviçre vatandaşı olan Holten kararlı bir hayvan hakları aktivisti olarak anılıyor. Vegan beslenme biçimini tercih eden Holten ineklere çan takılması ve domuzların yarıştırılması gibi İsviçre geleneklerine karşı çıkıyor.

KÖY HALKI RAHATSIZ

Holten'ın çanlara karşı çıkış sebebi 100 desibel gücünde ses çıkarmaları. Holten, bu sesin çalışır haldeki bir havalı matkabın çıkardığı sesle aynı sesi çıkardığını kimsenin kulağının dibinde böyle bir sesi istemeyeceğini savunuyor. Holten, aynı zamanda ineklerin her seferinde boyunlarında beş kilo yük taşıdıklarını  ve çan kayışlarını tahriş ve yaralara sebep olacağını söylüyor.  İsviçre'de Aargu köyünde yaşayan Holten'in bu açıklamalarından hane sakinleri rahatsız olmuş durumda. İsviçre'de pasaport başvuruları yapıldığında başvuru sahibinin yaşadığı bölgedeki sakinlerine de görüşleri soruluyor. Holten'in geleneklerine saygısızlık ettiğini düşünen köy sakinlerinin    olumsuz görüş verdiği tahmin ediliyor. Holten'ın başvurusu için oy kullanan 206 kişiden 144'ü olumsuz oy kullandı.