'Dayan İsrail, ben geliyorum"

ABD'nin yeni başkanı Donald Trump, Obama yönetiminin Birleşmiş Milletler'de, Doğu Kudüs'teki İsrail yerleşimlerinin Filistin'de ilerleyişinin durdurulması konusunda verdiği çekimser oyu eleştirdi: Güçlü kal israil, 20 Ocak geliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de kasım ayındaki seçimlerde başkan seçilen Donald Trump, Obama yönetiminin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Filistin topraklarındaki İsrail yerleşimlerinin durdurulması hakkında çekimser oy kullanmasına tepki gösterdi. Trump, başkanlık koltuğuna geçeceği tarihi hatırlatarak, "Güçlü dur İsrail, 20 Ocak yaklaşıyor" dedi.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Trump, ABD'nin ilk kez çekimser oy kullandığı işgal altındaki Doğu Kudüs ve Filistin topraklarındaki İsrail yerleşimlerinin durdurulmasına ilişkin, "İsrail'in daha fazla küçümsenmesine artık izin veremeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

BMGK'da 14 lehte 1 çekimser oyla kabul edilen İsrail yerleşimlerini durdurma kararı ABD ile İsrail arasında gerginliğe yol açmıştı.

Netanyahu'dan Yeni Zelanda'ya: Savaş ilanıdırNetanyahu'dan Yeni Zelanda'ya: Savaş ilanıdır

 'SONUN BAŞLANGICI İRAN ANLAŞMASI' 

Yaptığı açıklamada Obama yönetiminin İran ile yaptığı müzakerelere de değinen Trump, "Sonun başlangıcı İran anlaşmasıydı, şimdi de bu (BMGK kararı)" dedi. (DIŞ HABERLER)

İsrail ABD'yi tehdit etti!İsrail ABD'yi tehdit etti!

İsrail'den Doğu Kudüs'te geri adımİsrail'den Doğu Kudüs'te geri adım