Netanyahu'dan Yeni Zelanda'ya: Savaş ilanıdır

Yeni Zelanda'nın, Filistin bölgesindeki yasa dışı İsrail yerleşimlerinin durdurulması kararını BM'de desteklemesinin ardından İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu bunu 'savaş ilanı' olarak değerlendirdi. Netanyahu, Yeni Zelanda'yı 'kararlarından geri adım atmaya' çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Yeni Zelanda'nın Birleşmiş Milletler'de Filistin bölgesindeki yasa dışı İsrail yerleşimlerinin durdurulması önerisini desteklemesini 'savaş sebebi' olduğunu söyledi.

BM Güvenlik Konseyinde İsrail'in Filistin topraklarındaki yasa dışı yerleşimlerinin durdurulmasına dair karar tasarısını ABD'nin çekimser kalmasıyla kabul etmesi iki ülke arasında gerginliklere neden oldu. Karar tasarısını Yeni Zelanda'nın da Senegal, Malezya ve Venezuela ile birlikte BMGK'ya taşıması İsrail'in tepkilerine yol açtı.

 'DESTEKLERSENİZ SAVAŞ İLANIDIR' 

İsrail gazetesi Haaretz'in haberine göre Netanyahu, Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Murray McCully'i telefon ile arayarak kararın skandal olduğunu, Yeni Zelanda'nın kararından geri dönmesi gerektiğini söyledi. Yeni Zelanda'nın kararını 'savaş ilanı' olarak niteleyen Netanyahu, "Eğer konuya aynı bakış açısıyla bakmaya devam ederseniz bu savaş ilanıdır, iki ülkenin ilişkileri zedelenir" dedi.

 'GÖRÜŞLERİMİZ AÇIK' 

McCully cumartesi günü BMGK'daki oylamaya, "Ortadoğu'daki barış sürecini destekleme konusunda fikirlerimiz oldukça açık, Filistin sorunu konusundaki görüşlerimizi de bu doğrultuda oluşturuyoruz" sözleriyle desteklerini ifade etmişti. (DIŞ HABERLER)