İsrail ABD'yi tehdit etti!

BM 'nin İsrail yerleşimlerine yönelik kararının yankıları devam ediyor. İsrail yönetimi ABD'yi karara bizzat öncülük etmekle suçluyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - BM Güvenlik Konseyi'nin İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarına yerleşim inşasına derhal son vermesi çağrısı yapan kararına çekimser kalarak geçit veren ABD'nin, tasarı metnini bizzat hazırladığı öne sürüldü. The Guardian'ın haberine göre kararın ardından Barack Obama yönetimine sert tepki gösteren İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, elinde 'somut kanıtlar' olduğunu öne sürdü. İsrail'in ABD Büyükelçisi Dan Shapiro İsrail tarafından ABD'nin neden çekimser oy kullandığı konusunda bilgi vermesi  için geri çağrıldı.

'ABD İSRAİL KARŞITI ÇETENİN LİDERİ'

Netanyahu'nun sözcülerinden biri olan David Keyes BM Kurulu'ndan geçmesinde dahli olduğunda dair ellerinde sağlam kanıtlar olduğunu iddia etti. İsrail'in Washington elçisi Ron Dermer ise ABD'nin sadece İsrail'in yanında yer almaktan imtina etmediğini, "BM'de İsrail'e karşı çeteleşmede başı çektiğini" buna dair delilleri uygun mecralara vermeye hazır olduklarını ifade etti.

23 Aralık  Cuma günü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İsrail'in işgal ettiği Filistin'deki Doğu Kudüs de dahil olmak üzere bütün topraklarında yeni yerleşim kurmaya son vermesi teklifini kabul etti. ABD çekimser oy kullanarak metnin onaylanmasını engellememiş oldu. İsrail, ABD'nin veto hakkını kullanmasını istiyordu. Metnin dikkat çekici yönlerinden biri de İsrail ve Filistin arasında tartışmalara sebep olan Doğu Kudüs'ü de kapsamasıydı. Yeni ABD Başkanı Donald Trump da Twitter hesabından bir açıklama yaparak, "BM'nin büyük bir potansiyeli var ancak şu an sadece insanların bir araya gelerek konuşup iyi vakit geçirdiği bir kulüp. Çok üzücü!" dedi.

BM İsrail yerleşimlerini oyluyorBM İsrail yerleşimlerini oyluyor

BM'den İsrail yerleşimlerini durdurma kararıBM'den İsrail yerleşimlerini durdurma kararı

Trump'tan BM'ye: Sadece bir kulüp!Trump'tan BM'ye: Sadece bir kulüp!