Rusya'ya ait askeri uçak düştü

Rusya Savunma Bakanlığı'na ait bir askeri uçak kalktıktan yedi dakika sonra düştü. Uçakta 91 kişi vardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanlığı'na ait Tupolev-154 tipi askeri uçak, Soçi'den Suriye'nin Lazkiye kentine gitmek için havalandıktan yirmi dakika  sonra radardan kayboldu.

Interfax haber ajansının haberine göre, askeri uçağın düştüğü açıklandı. Uçakta 84'ü yolcu, 8'i mürettebat 92 kişinin bulunduğu belirtiliyor. İnterfax ajansına bigi veren anonim bir kaynağa göre uçak herhangi bir SOS çağrısı da göndermedi.

Rus basınına göre uçakta askeri yetkililer, gazeteciler ve Kızıl Ordu Korosu'nun üyeleri vardı. Uçağın kalktıktan yedi dakika sonra düştüğü tespit edildi. Düşen uçağın parçaları kıyıdan 1,5 kilometre uzakta bulundu.

channelonerusya

Şimdiye kadar sadece bir tane yolcunun cesedine ulaşıldı. Rus kanalı Channel One kendi kurumunun yayın ekibinden üç kişinin fotoğrafını paylaştı.

Yerel kaynaklara göre, kayıp uçağın enkazına Karadeniz'de ulaşıldı. Haberde kıyıdan 1.5 kilometre uzaklıkta uçağa ait parçalara rastlandığı belirtildi. Uçağın parçalarına Karadeniz'de 50 ila 70 metre derinlikte rastlandığı bildirildi. Savunma bakanlığının son açıklamasına göre uçaktan kurtulan olmadı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 26 Aralık Pazartesi gününün ulusal yas ilan edildiğini bildirdi. Putin gazetecilere yaptığı açıklamada, uçak kazasının sebeplerinin araştırılacağına ve hayatını kaybedenlerin ailelerine her türlü desteğin sağlanacağını vadetti.

Rusya uçak için devlet komisyonu kurduRusya uçak için devlet komisyonu kurdu

Düşen uçakta Kızılordu Korosu da varDüşen uçakta Kızılordu Korosu da var

Etiketler Rusya uçak