Trump'ın kızına uçakta protesto: Baban ülkeyi mahvediyor

Eşcinsel bir Amerikalı, Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump'ı uçakta protesto etti. Yolcu, Trump'a "Baban ülkeyi mahvediyor" diye bağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de tartışma yaratmaya devam eden yeni başkan seçilen Donald Trump'ın kızı Ivanka Trump, babası nedeniyle bir eşcinselin sert protestosuyla karşılaştı. Ivanka Trump'a "Baban ülkeyi mahvediyor" diye bağıran yolcu uçaktan indirildi.

Olay, Jet Blue havayolu şirketinin New York-San Francisco seferine hazırlanan uçağında, New York John F. Kennedy Havalimanı'nda meydana geldi. Tanıklara göre, Dan Goldstein, yanında eşi Jared Kushner ve çocukları da bulunan Ivanka Trump'a yaklaşarak, "Baban ülkeyi mahvediyor" diye bağırdı. Ivanka Trump ise çocuklarının dikkatini oyuncaklarla dağıtmaya çalıştı. ABD'de başkanları ve ailelerini korumakla görevli Gizli Servis Trump'ı başka bir uçağa bindirirken, Goldstein de uçaktan atıldı.

Jet Blue şirketi ise "Bir yolcuyu uçaktan atmak kolay bir karar değil" açıklaması yaptı. Açıklamada, 'bir yolcunun uçakta sorun yarattığı veya gerginliğin yolculuk boyu devam edeceği kanaatine varıldığı hallerde yolcunun uçaktan çıkarılabildiği' belirtildi.

Goldstein'in New York Üniversitesi'nde akademisyen olan partneri Matthew Lasner ise Twitter hesabından kendilerini savundu. Lasner, "Ivanka ve Jared ticari uçakla uçuyor. Eşim onları rahatsız etmek için peşlerine düştü. Kötülüğün banalliği" diye yazdı. Çiftin, havayolu şirketi tarafından bir başka uçağa bindirildiği belirtildi. Lasner eşinin, Trump ve Kushner uçağa girince "Bu kadın niye bizim uçağımıza bindi? Kendi  jetleriyle gitmeleri gerekmez mi?" dediğini sonra da yanlarına giderek tepkisini nazikçe dile getirdiğini fakat mürettebatın olayı abarttığını savundu. (Dış Haberler)