Kaliforniya 'Cumhuriyeti' Rusya'da elçilik açtı

Kaliforniya'nın ABD'den ayrılığını savunan 'Kaliforniya Cumhuriyeti için Bağımsızlık" kuruluşu, Moskova'da elçilik açtı. Kuruluş, 2019 yılında bağımsızlık referandumu yapılmasını talep ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) batı eyaleti Kaliforniya'nın bağımsızlığını savunan 'Kaliforniya Cumhuriyeti için Bağımsızlık" organizasyonu Rusya'nın başkenti Moskova'da elçiliğini açtı.

Birleşik Krallıkta Haziran ayında yapılan ve Avrupa Birliğinden ayrılma kararı çıkan Brexit referandumundan esinlenen hareket, kendileri de 'Calexit' adıyla referanduma gidip ABD ile bağları koparmayı hedefliyor.

Organizasyonun lideri Louis Marinelli, elçiliğin diplomatik ilişkiler üzerine yoğunlaşmak yerine, Kaliforniya'nın tarihi ve kültürünün tanıtıldığı bir kültür ve turizm merkezi olarak çalışacağı belirtti.

 'RUSYA'DAN ASKERİ YARDIM İSTEMİYORUZ' 

Marinelli, Rusya'dan askeri yardım istemediklerini söyledi ve 2019 yılında yapmak istedikleri bağımsızlık referandumu sonucunun tüm dünya kamuoyu tarafından kabul edileceğini belirtti.

Kaliforniya'nın bağımsızlığını talep eden hareket, Kasım ayında ABD başkanlık seçimlerini Donald Trump'ın kazanmasıyla sosyal medyada oldukça popüler bir hale geldi. Kaliforniya eyaleti Demokrat Partinin kalelerinden. (DIŞ HABERLER)