FARC barışa karşı çıkan beş yöneticisini ihraç etti

Kolombiya'da hükümet ile anlaşan FARC, beş yöneticisini barış anlaşmasına karşı çıktığı gerekçesiyle ihraç etti. Kolombiya senatosu geçtiğimiz haftalarda barış anlaşmasını onaylamıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kolombiya'da hükümetle 52 yıl sonra barış anlaşması imzalayan Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC), barışı kabul etmeyen beş yöneticisini ihraç etti.

FARC diğer üyelerine de barış anlaşması konusunda ısrarcı olmaları çağrısı yaparak, "Onların geleceksiz yolunu takip etmeyin. Barışın yolu, halkın isteklerini gözardı eden ve kişisel çıkarlarını düşünen bir grup insanca yok edilemez" açıklaması yaptı.

HAVANA'DAKİ LİDER DE İHRAÇ EDİLDİ 

İhraç edilen Gentil Duarte, Euclides Mora, John Cuarenta, Giovanny Chuspas ve Julian Chollo, Kolombiya'nın güneydoğu ormanlarında bulunuyor. FARC'ın, Havana'da Kolombiya hükümeti ile gerçekleştirdiği barış görüşmelerinde bulunan bir kişinin de ihraç edildi. Beş kişinin silah ve para ile ormandaki karargahı terk ettikleri şüphesinin olduğu belirtildi.

Kolombiya'da barış tamamKolombiya'da barış tamam

ANLAŞMADA SON DURUM 

FARC, zengin ve yoksul kesim arasındaki gelir dağılımı farkının en yüksek olduğu ülkelerden biri olan Kolombiya'da 52 yıldır toprak reformu için mücadele ediyordu. Örgütle hükümet tarihi bir uzlaşma sağlayarak, geçen ay barış anlaşması imzaladı. İlk anlaşma referandumda reddedilse de, muhalefetin talebiyle yapılan bazı değişiklikler sonrasında ikinci bir anlaşma metni Kongre'den hızla onay aldı. (DIŞ HABERLER)

Kolombiya'da yeni barış anlaşması imzalandıKolombiya'da yeni barış anlaşması imzalandı

Etiketler barış FARC kolomiya