Kolombiya'da barış tamam

Kolombiya'da FARC ile barış anlaşmasına bir 'evet' de Temsilciler Meclisinden geldi. ELN ile de yapılacak toplantı için takvim belirlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kolombiya'da Senato'nun ardından Temsilciler Meclisi de, hükümet ile FARC arasında nihai barışı sağlamayı amaçlayan anlaşmayı onayladı.

Kolombiya'da Temsilciler Meclisini oluşturan 130 üye, oy birliğiyle yenilenen barış anlaşmasını onayladı. Böylece Kolombiya'da hükümet ile toprak reformu için mücadele eden Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasında yapılacak olan kesin bir barış anlaşmasına bir adım daha yaklaşılmış oldu.

Senato barışa 'Evet' dediSenato barışa 'Evet' dedi

Kolombiya hükümeti adına barış anlaşmasını yürüten Devlet Başkanı Juan Manuel Santos ise Twitter hesabından barış anlaşmasına 'evet' diyen Temsilciler Meclisi'ne "Kolombiyalıların barış umuduna tarihsel desteğinden dolayı Temsilciler Meclisine şükranlarımı sunuyorum" diyerek teşekkür etti.

BİR ANLAŞMA DA ELN İLE 

Kolombiya hükümeti ile FARC arasında yapılan barış müzakerelerinin ardından Ulusal Kurtuluş Ordusu (ELN) ile de müzakereler devam ediyor. Taraflar arasında ertelenen barış görüşmesinin 10 ocakta tekrar ele alınacağı belirtildi.

Kolombiya'da FARC'ın ardından en büyük gerilla grubu olan ELN, Venezuela haber ajansı TeleSur'un haberine göre hükümet ile 3 yıldır görüşüyor. (Dış Haberler)