Türk askerlere saldırıyı İran yapımı İHA yaptı iddiası

El Bab'ın kuzeyinde dört Türk askerinin hayatını kaybettiği hava saldırısının İran yapımı İHA tarafından yapıldığı iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - El Bab'ın kuzeyinde kimin gerçekleştirdiği açıklanmayan ve dört Türk askerinin ölümüyle sonuçlanan hava saldırısında kullanılan aracın İran yapımı bir insansız hava aracı (İHA) olduğu iddia edildi.

Hürriyet Daily News'ın haberine göre, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan 'uçak krizinin' yıldönümü olan 24 Kasım tarihinde Fırat Kalkanı operasyonu dolayısıyla bölgede bulunan askere yönelik gerçekleştirilen saldırıyı İran yapımı İHA olduğu iddia edildi. Hürriyet, kaynak olarak adının açıklanmasını istemeyen bir Türk askeri yetkili olarak belirtti.

Yetkilinin iddiasına göre, saldırı İran yapımı İHA ile yapıldı. Fakat İHA'nın Hizbullah'a mı, Kudüs Gücüne mi yoksa başka bir Şii gruba mı ait olduğuna dair bir bilgi olmadığını belirtti.

RUSYA: SURİYE'NİN İHA'SI YOK 

Saldırının gerçekleştiği tarihten iki gün sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i aradığı ve Putin'in saldırıyla kendilerinin bir ilgisinin olmadığı belirtilmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 3 Aralık'ta Rus yetkililerin kendilerine, Suriye ordusunda İHA bulunmadığını belirttiklerini söyledi. (Dış Haberler)