Trump'ı kutlayan ırkçı Teksas'ta ağırlandı

Irkçı politikacı Richard Spencer, Texas A&M Üniversitesi'ne davet edildi. Üniversite yönetimi "biz davet etmedik" diyor.

Google Haberlere Abone ol

>

DUVAR - Adını Trump'ın zaferini Nazi selamıyla kutlayarak duyuran aşırı sağcı Richard Spencer için Texas A&M Üniversitesi'nde  konuşma yaptı.

Okul gazetesi The Battalion'a göre,  Ulusal Siyaset Enstitüsü başkanı Richard Spencer, üniversitenin eski öğrencilerinden biri olan  Preston Wiginton tarafından davet edildi.  Nefret söylemi vakalarının izini süren The Southern Poverty Law Center, yılın belli dönemlerinde Rusya'da yaşayan Wiginton'ın bir beyaz ırkın üstünlüğünü savunan bir aşırılıkçı olduğunun bilindiğini söylüyor.

Texas A&M Üniversitesi konuyla ilgili yaptığı açıklamada Spencer'a kürsü verilmesinin temel değerlerlerine aykırı olduğunu ifade ediyor. Üniversitenin kurumsal iletişim ve pazarlama müdürü ve Kıdemli başkan yardımcısı  Amy Smith, "Herhangi bir fakülte, personel, öğrenci veya öğrenci grubu bu konuşmacıyı okulumuza davet etmemiştir, belagati hiç birimiz tarafından tasvip edilmemektedir" dedi.

ABD'de alt right olarak bilinen aşırı sağ Trump'ın seçilmesinden sonra giderek daha fazla gün yüzüne çıktı. Spencer, ABD’de aşırı sağ için kullanılan alt right teriminin mucidi olarak biliniyor.

Trump'ı Nazi selamıyla karşıladılarTrump'ı Nazi selamıyla karşıladılar

(Reuters)