Kolombiya'da FARC'la yeni barış anlaşması imzalanıyor

Latin Amerika ülkesi Kolombiya'da, hükümetle gerilla örgütü FARC ikinci bir barış anlaşması imzalayacak. Referandumda reddedilen metin üzerinde 50 değişiklik yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kolombiya'da hükümet ve gerilla örgütü FARC, 52 yıllık iç savaşı bitirecek barış anlaşmasının peşini bırakmıyor. İlk açıklanan anlaşmanın referandumda reddedilmesi sonrası üzerinde uzlaşılan yeni bir anlaşmanın imzalanacağı açıklandı.

Bazı maddeleri değiştirilmiş olan anlaşma yarın imzalanacak; bu kez referanduma sunulmadan doğrudan parlamento onayına gidecek. Referandum sonrasında yenilenen müzakerelerde, ilk anlaşmada muhafazakâr ve milliyetçi kesimde rahatsızlık yaratan 50 maddenin değiştirildiği belirtiliyor.

Devlet Başkanı Juan Manuel Santos kararı halka duyururken, "Yarım yüzyıldır milyonlarca Kolombiyalıyı için yoksunluğa ve ıstıraba yol açan bu acı dolu dönemi kapatmak için benzersiz bir fırsata sahibiz" dedi.

Kolombiya'da sandıktan 'barışa hayır' çıktı!Kolombiya'da sandıktan 'barışa hayır' çıktı!

Gelir dağılımdaki eşitsizliğin en yüksek olduğu ülkelerden Kolombiya'da toprak reformu için 40 yıldır silahlı mücadele veren Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri'yle (FARC) hükümet, ekim ayında tarihi bir barış anlaşmasına imza koymuştu. Sembolizm dolu imza töreninin ardından referanduma sunulan anlaşma, muhalefetin de baskısıyla kılpayı farkla reddedilmişti. Bu sonucun hemen ardından Santos'a Nobel Barış Ödülü verilmesi de dikkat çekmişti. (Dış Haberler)

FARC istediği tek ödülü açıkladıFARC istediği tek ödülü açıkladı

FARC'dan açıklama: Bu zafer en güzeliFARC'dan açıklama: Bu zafer en güzeli

Nobel parası savaş mağdurlarınaNobel parası savaş mağdurlarına

Gerilla anlatıyor (2): Barış bugün değil, yarın içinGerilla anlatıyor (2): Barış bugün değil, yarın için

Gerilla 52 yıl sonra dağdan nasıl inecek?Gerilla 52 yıl sonra dağdan nasıl inecek?