Necip Şahin yeniden HDF Genel Başkanı

HDF Genel Başkanlığı’na Necip Şahin yeniden seçildi. Şahin, "SPD ve CHP ile ilişkilerimizi sürdüreceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Frankfurt’ta yapılan Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu (HDF) genel kurulunda, Yönetim Kurulu’na Necip Şahin (Genel Başkan), Figen Brandt (Genel Başkan Yardımcısı), Erdoğan Mutlu (Genel Başkan Yardımcısı), Ekin Polat (Genel Sekreter), Ali Abidin Demirtaş (Sayman) ile Dürdane Tutmaz - Eren, Birol Keskin, Adem Karahan ve Cemal Savyer seçildi. Genel kurula 10 yerel örgütten 35 delege katıldı. Yapılan tüzük değişikliğiyle tüzel kişilerin de HDF’ye üye olmalarının önü açıldı. HDF bünyesinde ilk kez kadın ve gençlik kolları oluşturuldu. Ekin Polat, HDF Kadın Kolları Başkanı olurken, Görkem Şahin de Gençlik Kolları yöneticisi oldu

40'INCI YILDÖNÜMÜ

Göçün başladığı zamandan günümüze kadar ayakta kalmış az sayıda örgütten birisi olduklarını belirten Genel Başkan Necip Şahin, şunları söyledi:

“O günden bugüne kalan tek sosyal demokrat örgütüz. 2017’de Berlin’de 40'ıncı yılımızı kutlayacağız. Kutlamanın yanı sıra elimizdeki arşivleri de yazılı belge haline getireceğiz. Almanya’da yaşayan göçmenler için eşit haklar mücadelesi hayati önem taşıyor. Elimizdeki entelektüel yapı, deneyimlerimiz ve genç neslimiz bu mücadeleyi verecek güçte. Türkiye’nin son 15 yılında yönetiliş biçiminden son derece rahatsız bir kitleyi temsil ediyoruz. Hem Almanya’da Sosyal Demokrat Parti (SPD), hem de Türkiye’de CHP ile ilişkilerimizi sürdüreceğiz.”

'IRKÇILIK YÜKSELİŞTE'

Almanya’da artan ırkçılığa dikkat çeken Şahin, “Bütün Avrupa’da ırkçılık yükseliş gösteriyor. Avusturya, Macaristan, Fransa’da çok arttı. Almanya’da bazı partilerin ülkeye gelen göçmen ve mültecileri propagandalarında kullandıklarının farkındayız. Konuyu bize yakın siyasi örgütlerle halka daha iyi şekilde anlatmalıyız. Halka göçmenlerin önemini anlatabilmeliyiz” dedi.