İtalyan usülü 'üç çocuk': Bedava otel!

İtalya'da oteller nüfus artışı için kampanya başlattı: Oteller, tatilleri sayesinde çocuk sahibi olanlara bedava hizmet verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'da düşük doğum oranlarına karşı yürütülen 'Doğurganlık Odası'  adlı proje kapsamında, otelciler de nüfus artışına katkıda bulunacak. Assisi bölgesindeki otellerde kalan müşteriler, bu tatil sırasında hamile kaldıklarını kanıtlamaları halinde, söz konusu tesiste bedava tatil kazanacak veya para iadesi alacak.

Tur şirketlerinin turizmi kalkındırmayı da hedefleyen projesi kapsamında, müşterilerin bebeklerinin otelde kaldıkları tarihten dokuz ay sonra dünyaya geldiğini gösteren belgeleri otellere sunmaları yeterli olacak. 31 Mart 2017 tarihine kadar sürmesi planlanan projeye şimdilik 10 otel ve tesis katılıyor.

İtalya, Avrupa ülkeleri arasında doğum oranının en düşük olduğu ülkelerden biri. Geçen yıl yaklaşık 485 bin çocuğun dünyaya geldiği ülkede, bu oran 1960'lardan bu yana yarı yarıya bir düşüş anlamına geliyor.

Öte yandan, proje yerel yönetimin tepkisini çekmiş görünüyor.  Assisi'nin bağlı olduğu Umbria Bölge Meclisi Üyesi Claudio Ricci, kentin Aziz Francesco'nun doğum yeri olarak tanındığına dikkat çekti; projenin, kentin dini ve kültürel gezilerin parçası olarak imajıyla uyumsuz olduğunu savundu. (The Independent)

Etiketler italya üç çocuk