Müslüman öğrenciler için etten duvar ördüler

ABD'de Müslüman öğrencilerle dayanışma gösterisi... Yüzlerce gayrı Müslüm öğrenci, namaz kılan arkadaşlarını korudu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de ırkçı açıklamalarıyla tepki çeken Donald Trump'ın başkan seçilmesi sonrası nefret suçları artarken, hicab giydiği için ölüm tehdidi alan Müslüman bir öğrenciyle çarpıcı bir dayanışma sergilendi. Michigan Üniversitesi'nin ana meydanında, Müslüman olmayan yüzlerce öğrenci namaz kılan arkadaşlarının etrafında etten duvar ördü.

Eylem, başını kapatan bir kadın öğrencinin tehdit alması üzerine patlak verdi. Polis, kadını tehdit eden kişinin 'başını açmazsa onu ateşe vereceğini söylediğini' açıkladı. Michigan Üniversitesi'nin Müslüman Öğrenciler Birliği, saldırıya tepki olarak okul meydanında namaz kılmaya karar verdi. Etkinliğe, Müslüman olmayan öğrenciler de dayanışma için davet edildi. Dayanışma için gelen 'davetli' sayısıysa herkesi şaşırttı.

Müslüman Öğrenciler Birliği Başkanı Farhan Ali güvenlik endişesiyle çağrı yaptıklarını ve yüzlerce kişinin gelmesi sonrası kendilerini çok iyi hissettiklerini anlattı. Ali, "Çok yoğun bir destek vardı ve bu kesinlikle harikaydı. Müslüman öğrenciler bir miktar rahatladı, bizimle yan yana durmaya istekli insanlar olduğunu gördük" diye konuştu. Ali, başkanlık seçimleri sonrası Müslümanlar arasında 'üzüntü, korku ve rahatsızlık' hislerinin yaygın olduğunu anlattı. (Dış Haberler)