İtalya'dan operasyon tepkisi

İtalya'da dıişleri Bakanlığı HDP'ye yönelik operasyonlarla ilgili endişelerini dele getirdi. Ülke içinde de elçilerin geri çekilmesi çağrısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, HDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu  HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Paolo Gentiloni, kişisel Twitter hesabından paylaştığı iletide, “Bu gece Türkiye’de, Demirtaş ve diğer HDP milletvekillerinin gözaltına alınmış olmasından dolayı endişeliyiz. İtalya, muhalif milletvekillerinin haklarına saygı duyulması çağrısında bulunuyor” ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'DEN ELÇİMİZİ ÇEKELİM'

Bu arada İtalya’da, ülke içinde de HDP'ye yapılan operasyonun ardından hükümete, Türkiye ile ilişkileri gözden geçirme çağrıları da yapıldı. Kürt halkına karşı Türkiye’de sınırsız bir baskı uygulandığını ve bunun, faşist ve totaliter bir rejimin kuruluşu anlamına geldiğini öne süren Yeniden Komünist Yapılanma Partisi lideri Paolo Ferrero, “İtalya ve Avrupa buna müdahale etmeli. Erdoğan durdurulmalı. Türkiye’deki büyükelçimizi derhal geri çekmeli ve bu ülkeyle ticari ilişkilerimizi sonlandırmalıyız” diye konuştu.(DHA)

Sinn Féin: HDP'lileri serbest bırakınSinn Féin: HDP'lileri serbest bırakın

AB'den ikinci HDP açıklamasıAB'den ikinci HDP açıklaması

AB'den HDP açıklaması: EndişeliyizAB'den HDP açıklaması: Endişeliyiz

İtalya'dan operasyon tepkisiİtalya'dan operasyon tepkisi