Sinn Féin: HDP'lileri serbest bırakın

IRA'nın siyasi kanadı Sinn Féin, 'HDP'lileri bırakın' çağrısı yaptı. "HDP'nin demokratik yetkisine saygı gösterilmeli" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP'li vekillerin gözaltına alınmasına bir tepki de, İrlanda Cumhuriyet Ordusu'nun (IRA) siyasi kanadı olan Sinn Féin'den geldi. Partiden yapılan açıklamada, gözaltındaki vekillerin derhal serbest bırakılması çağrısı yer aldı.

Sinn Féin'in Dış İlişkiler sözcüsü Seán Crowe, "Türkiye hükümetinin anti-demokratik politikaları adil değil ve kabul edilemez; bu politikalar ülkeyi diktatörlüğe daha da yaklaştırıyor. HDP Türkiye meclisindeki üçüncü büyük parti ve Türkiye hükümeti, HDP'nin sahip olduğu demokratik yetkiye saygı göstermeli. Türkiye hükümetini gözaltındaki vekilleri derhal serbest bırakmaya, baskıcı politikalarından vazgeçmeye ve bu demokratik yollardan seçilmiş temsilciler hakkındaki çirkin suçlamaları geri çekmeye çağırıyorum" dedi.

Crove, HDP'li vekillerin gözaltına alınmasını İrlanda parlamentosunda gündeme getireceğini de söyledi.

IRA'nın Kuzey İrlanda'daki İngiliz egemenliğine karşı verdiği 30 yıllık silahlı mücadelenin ardından 1998'de imzalanan Hayırlı Cuma anlaşmasıyla silahlar susmuştu.

Almanya HDP için harekete geçiyorAlmanya HDP için harekete geçiyor

İtalya'dan operasyon tepkisiİtalya'dan operasyon tepkisi

AB'den ikinci HDP açıklamasıAB'den ikinci HDP açıklaması