Putin'den tarım işçilerine mektup

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dünyanın en büyük gıda üreticisi olma potansiyeline sahip olduklarını söyledi. Putin, bu yıl Rusya tarihinin en büyük tahıl hasadının beklendiğini kaydetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Rusya’da bugün Tarım ve Gıda İşçisi Günü kutlanıyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de tarım ve gıda işçilerine gönderdiği tebrik mektubunda, “Eminim, üreticilerimiz iç piyasaya kaliteli gıda ürünleri temin edebilir. Bunun yanı sıra dünyanın en büyük gıda üreticilerinden biri olma potansiyeline sahibiz. Bu, büyük ama gerçekçi bir hedef. Önemli olan bu hedefe istikrarlı bir biçimde ilerlemek” dedi.

Yaklaşık 115 milyon tonla bu yıl Rusya tarihinin en iyi tahıl hasadının beklendiğini kaydeden Putin, “Ülkemiz, tahıl ihracatında lider konumunda. Tarımın diğer kilit öneme sahip sektörlerindeki büyümeye de dikkat çekmek isterim. Rus tarımı yükselişte ve devlet bu alana, toprakla çalışarak başarı elde etmek isteyen herkese desteğini sürdürecek” dedi.

Tarım sanayisinin ülke ekonomisinin lokomotiflerinden biri olduğunu kaydeden Putin, “Tarım işçileri, işlerini asırlardır devam eden geleneklere dayandırarak çağa uygun, etkili ve verimli iş yapabileceklerini kanıtladı. Rekor kıracak yetenekteler” ifadelerini kullandı. Putin, hükümetin tarım işçilerinin yaşam kalitesini artırma, kırsal alanları bayındır hale getirme ve tarım sektöründe modern altyapı oluşturmaya odaklandığını kaydetti. (Kaynak: Sputnik)